WELKOM

 

Adeline Kuiken geeft Zen Shiatsu behandelingen aan volwassenen en kinderen. Zen Shiatsu is een Japanse holistische manuele therapie. 

Ontdek wat Zen Shiatsu voor jou kan betekenen. 

 

tumblr_static_cherry_blossoms.png

WAT IS SHIATSU?

   Shiatsu is een traditionele Japanse geneeswijze. Door druk uit te oefenen op specifieke punten wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam zichzelf te helen en in balans te brengen gesteund en versterkt. In Zen Shiatsu komen traditionele Japanse en Chinese geneeswijzen samen met invloeden van de Westerse geneeskunde. Zen Shiatsu heeft een uitwerking op de mens als geheel. Niet alleen het fysieke lichaam, maar ook het psychologische, emotionele en spirituele deel van het lichaam. Shiatsu is een uitermate ontspannende ervaring en regelmatige behandelingen kunnen het opbouwen van stress in ons dagelijkse leven voorkomen.

Zen Shiatsu gaat over het bevorderen van gezondheid, balans en geluk voor ieder individu.
— Adeline Kuiken
adeline-kuiken-zen-shiatsu-blaricum

   In mijn beleving heeft iedereen op elk moment in zijn leven wel iets waarmee hij beter mee om zou willen gaan: een werk-prive of lichaam-geest balans, moeilijkheden met loslaten, herstel van een kortdurende ziekte, chronische ziekte, rug- of gewrichten klachten, overgewicht, stress, slaapproblemen of de zoektocht naar zingeving in zijn of haar leven. Shiatsu helpt het lichaam weer in balans te brengen en kan helpen om de onderliggende oorzaken van een conditie te helen. 

De beste manier echter om meer over shiatsu te weten te komen is om het te ervaren en te voelen wat het voor jou doet.

OVER ADELINE

   Mijn naam is Adeline Kuiken en in september 2015 ben ik met mijn gezin in Blaricum komen wonen. Oorspronkelijk heb ik farmacie gestudeerd aan de universiteit van Groningen en ben als apotheker in 2001 afgestudeerd. Ik kwam voor het eerst in aanraking met Shiatsu in 2008 toen we in Tokyo woonden. Met veel plezier heb ik bijna alle mogelijke lessen van sensei Kimura aan het Kimura Shiatsu Instituut gevolgd.

   Geinspireerd door deze Japanse ervaring ben ik, toen we naar Istanbul verhuisden, de 3-jarige opleiding tot professionele Shiatsu therapeut gaan volgen aan het Shiatsu College in London.  Ik heb de opleiding succesvol doorlopen en na het afstuderen van het Shiatsu College is mijn naam toegevoegd aan het register van professionele Shiatsu therapeuten in het Verenigd Koninkrijk. In Istanbul had ik een snel groeiende praktijk met veel internationale cliënten en leden van een lokale AA-groep. 

   Toen we vervolgens naar Portland in de VS verhuisden trof ik daar een hechte, zeer ervaren gemeenschap van Zen Shiatsu therapeuten aan. Om daar te kunnen werken volgde ik een cursus kinesiologie en heb vervolgens mijn LMT (Licenced Massage Therapie) examens behaald. Ik heb als vrijwilliger bij een hospice gewerkt en kortstondig bij een kliniek die patiënten met een verlaagd afweersysteem, met name patiënten met kanker, behandeld. 

TESTIMONIALS

I have been very fortunate to have received Shiatsu Massage treatments from Adeline. I have always found Adeline to be most professional, always asking the right questions and tailored the treatments to my needs. I am myself a certified acupuncturist and I am very aware and sensitive as to how other people perform treatments on me. I very much appreciated Adeline’s healing energy and benefited from it in my daily work. I highly recommend Adeline as a professional therapist.
— Edith Heidelberger
My Shiatsu treatment with Adeline was incredibly enchanting. She treated me more than 2 years and I was able to solve my deep childhood problems with love, energy and without suffering. She was able to reach to my soul and give me hope in every aspect of my life. Thanks Adeline, I am not able to describe how grateful I am.
— Nihan Sesen
Adeline listens carefully, performs amazingly and you feel the results of her massages immediately, like magic. She is talented, serious, commited and very professional. Adeline has been my first contact with Shiatsu and I am extremely happy with her work.
— Marta Cumellas
tumblr_static_cherry_blossoms 2.png

CONTACT

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.

Ik ben beschikbaar van

Maandag - Vrijdag 8.30 uur - 15 uur.  

Als je het formulier hier rechts invult, zal ik contact met je opnemen. 

Ik hoop je snel te ontmoeten,

Adeline

Tel: 0631974339

zen-shiatsu-blaricum-house

 "Like" Zen Shiatsu Blaricum op Facebook of laat een berichtje achter in het Gastenboek.

Naam *
Naam
 

Raadhuisstraat 9, 1261 EW, Blaricum.

 

Hogendijk 5, 1191 LH, Ouderkerk aan de Amstel.

 

INFORMATIE

Shiatsu kan een goede aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg maar is niet bedoeld als vervanging van een bezoek aan de huisarts, de fysiotherapeut of de specialist. Het is belangrijk om eerst je huisarts te bezoeken indien je ongebruikelijke of zorgwekkende symptomen hebt.

 

Duur van de behandeling

Een eerste behandeling duurt 90 minuten. Dit geeft ons de tijd om samen door je medische verleden heen en te gaan en de wensen en doelstellingen van de behandeling(en) door te nemen. Vervolg behandelingen duren meestal 60 minuten.

Kleding 

Ik werk door kleding heen dus het is het prettigst als je comfortable, niet te strak zittende kleding en sokken draagt.  

Bereikbaarheid

Blaricum: Parkeren kan op straat. Het adres is: Raadhuisstraat 9, 1261 EW, Blaricum. De ingang van het huis ligt tegenover Raadhuisstraat 22. Openbaar vervoer: 3 minuten loopafstand van bushalte Blaricum, Dorp.

Abcoude: De behandelruimte in Abcoude heeft een prachtig uitzicht over de weilanden. De locatie is alleen per fiets of met de auto bereikbaar. 

Vergoeding

Shiatsu wordt door een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering met alternatieve geneeswijzen in het pakket. Het bedrag van de shiatsu behandeling gaat niet van je eigen bijdrage/risico af. Of en voor welk bedrag je verzekerd bent, kun je opzoeken in de polis of navragen bij jouw verzekeraar. Een verwijsbrief van je (huis)arts is niet nodig.

Kosten

Een behandeling van een uur is 65 euro. De eerste behandeling met intake van 90 minuten kost 85 euro.De tarieven voor kinderen en jong volwassenen t/m 18 jaar zijn 45 euro voor een behandeling.

Betaling graag per pin of contant aan het einde van de behandeling.

Indien de kosten een belemmering vormen voor het boeken van een behandeling dan kun je me benaderen voor informatie over gereduceerde tarieven.

Verplaatsen en afzeggen van een afspraak

Laat het graag tijdig aan mij weten wanneer je een afspraak wilt verplaatsen of afzeggen. Voor het missen van een afspraak of een annulering minder dan 24 uur van te voren geldt een annuleringsbedrag van 30 euro.

Verenigingen en Koepels

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SVN (Shiatsu Vereniging Nederland), het RBCZ (Stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), en sta geregistreerd in het TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg) register. Ook ben ik aangesloten bij de GAT (Geschillen Alternatieve Therapeuten), een volledig onafhankelijke Wkkgz geschilleninstantie. Mocht u een klacht hebben, dan hoor ik dat graag. U kunt ook terecht bij de GAT. www.gatgeschillen.nl

Lees de algemene voorwaarden even door voordat je naar de eerste behandeling komt. Bij de eerste behandeling zal de behandelovereenkomst worden getekend. Dit is een wettelijk vereiste en een teken van goede zorg.

Zorgverlenersnummer: 90102136

AGB-code Praktijk: 90061612

KvK 65443241

Lid SVN 2017002

 

 LESSEN & WORKSHOPS

 

Qigong lessen bij Sportflow:


Qigong is de naam van een eeuwenoude oosterse bewegingsleer voor een lang leven in goede gezondheid. Qi betekent energie, levenskracht, vitaliteit en Gong betekent werk, toewijding, met aandacht oefenen. De bewegingen van Qigong zijn rond, vloeiend en ontspannen en worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. De aandacht is naar binnen gericht, op het stromen van de Qi door het lichaam.  

Qigong creëert een groter lichaamsbewustzijn en diepe ontspanning van lichaam en geest.

Qigong kan door iedereen, jong en oud, beoefend worden en is eenvoudig en snel te leren. Ook met een lichamelijke beperking kunnen de oefeningen gedaan worden.  

In de lessen leer je Qigong oefeningen te doen, die je helpen je eigen energie beter te ervaren en in balans te brengen.

Iedere woensdagochtend 8.45 – 10 uur in de Yoga studio van Sportflow. Adres: Naarderstraat 11A in Laren.